LET OP: vanwege extreme drukte bij onze vervoerders kan de bezorging van uw pakket langer duren dan u van ons gewend bent.

Voor 12.00 uur besteld = morgen op locatie
* met uitzondering van Waldo plantenbakken
30 jaar ervaring
Altijd verzekerd van professioneel advies

Bostik Hovenierslijm XP 290 ml Zwart

Bostik Hovenierslijm XP is een hoogwaardige, duurzaam elastische montagelijm op basis van SMP (Silyl Modified Polymer) met een zeer hoge aanvangshechting. Bostik Hovenierslijm XP is oplosmiddel-, weekmaker-, en isocyanaatvrij.

Bostik
€ 8,90
Incl. BTW: € 10,77
Totaal: 
-
+

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen

Gratis bezorgen vanaf € 50,- (excl. btw)

Toepassing

Toepassing

Voordelen

  • Zeer hoge aanvangshechting
  •  Na uitharding permanent elastisch
  • Snelle opbouw van de interne sterkte
  • Zeer goede hechting op de meeste bouwmaterialen
  • Geschikt voor verlijmingen van natuursteen
  • Zeer sterk
  • Veroorzaakt geen corrosie bij metaalverlijmingen
  • Voor binnen- en buitentoepassingen
  • UV- en weersbestendig

Toepassing

ostik Hovenierslijm XP is een krachtige montagelijm en heeft een uitstekende hechting op de meeste bouwmaterialen. Bostik Hovenierslijm XP heeft een hoge aanvangshechting en is zeer geschikt voor de verlijming van stenen elementen in de tuin. Klemmen is in veel gevallen overbodig. Zeer goed toepasbaar als steenstriplijm (in combinatie met de juiste primer). 

Verwerking

Ondergrond:

De ondergrond moet vast en voldoende stevig zijn. De ondergrond hoeft niet volledig droog te zijn (aardvochtig) maar niet nat met een zichtbare waterfilm.

Voorbehandeling:

De te verlijmen materialen moeten schoon, droog/aardvochtig, stof- en vetvrij zijn. Voor sterk zuigende ondergronden adviseren wij het gebruik van Bostik Primer MSP, bij verlijmingen op gesloten ondergronden met hoge vochtbelastingen en/of mechanische belastingen Bostik Prep M gebruiken. Bij toepassing steenstripverlijming is het nadrukkelijke advies de steenstrip voor te behandelen met Bosik Primer MSP.

Aanbrengen:

Bostik Hovenierslijm XP met bijgeleverde driehoekstuit in rillen aanbrengen op de ondergrond of op het te verlijmen element. De driehoektuit wordt daartoe haaks op het te verlijmen oppervlak geplaatst tijdens het uitspuiten van de lijm. Per patroon Bostik Hovenierslijm XP kan men een lijmril aanbrengen met een lengte van 6,5 meter. Door aandrukken van het te verlijmen element verspreidt de lijm zich tussen element en ondergrond.

Opentijd:

Het te verlijmen deel zo snel mogelijk doch uiterlijk binnen 15 minuten aanbrengen (e.e.a. afhankelijk van de temperatuur en relatieve luchtvochtigheid). Het materiaal kan nu nog gecorrigeerd worden, daarna goed aandrukken of licht aankloppen met een rubber hamer.

Specificaties

Extra informatie

Artikelnummer 230200000005
Merk Caterpillar

Informatie

Details

Bostik Hovenierslijm XP

Bostik Hovenierslijm XP is een hoogwaardige, duurzaam elastische montagelijm op basis van SMP (Silyl Modified Polymer) met een zeer hoge aanvangshechting. Bostik Hovenierslijm XP is oplosmiddel-, weekmaker-, en isocyanaatvrij.

Toepassingen

Bostik Hovenierslijm XP is een krachtige montagelijm en heeft een uitstekende hechting op de meeste bouwmaterialen. Bostik Hovenierslijm XP heeft een hoge aanvangshechting en is zeer geschikt voor de verlijming van stenen elementen in de tuin. Klemmen is in veel gevallen overbodig. Zeer goed toepasbaar als steenstriplijm (in combinatie met de juiste primer). 

Bewaren in niet-geopende verpakking onder droge condities tussen +5°C en +30°C. Houdbaarheid 18 maanden. Aangebroken verpakking is beperkt houdbaar.

Offerte aanvragen

  • * Verplichte velden

Beoordelingen

Download alle documenten behorende bij dit product

Technical Data Sheet (1.49 MB) msds (clp).pdf (225.83 KB)