LET OP: vanwege extreme drukte bij onze vervoerders kan de bezorging van uw pakket langer duren dan u van ons gewend bent.

Voor 12.00 uur besteld = morgen op locatie
* met uitzondering van Waldo plantenbakken
30 jaar ervaring
Altijd verzekerd van professioneel advies

FSC-keurmerk

Wellicht bent u een professional die graag duurzaam werkt of u heeft één of meerdere klanten die de voorkeur geven aan duurzaam hout. Uiteraard vindt u bij Combifit ook producten onder FSC-keurmerk. Wat houdt dit keurmerk nu precies in? En waarom betaalt u meer voor hout dat een FSC-certificaat heeft?

Waar staat dit keurmerk voor?

Het FSC-keurmerk wordt toegekend aan hout, houtproducten en aan papier. Het staat niet voor een bepaalde kwaliteit van het hout, maar voor het proces van houtwinning. Verantwoord bosbeheer staat centraal bij FSC. Dat houdt in dat:

  • Het hout legaal gekapt is.
  • De rechten en het welzijn van de lokale bevolking en arbeiders zijn gewaarborgd.
  • Bossen behouden moeten worden voor de toekomst, daarom is er streng kapbeleid onder FSC. De hoeveelheid bomen die gekapt mag worden per hectare en in een bepaalde tijdsperiode is beperkt.
  • Het bos de ruimte krijgt om zich te herstellen.
  • Er soms nieuwe bomen worden aangeplant.

De controle op bedrijven met een FSC-certificaat is streng. Zij moeten een intensieve administratie bijhouden om te voldoen aan de voorwaarden die gesteld worden.

Waarom betaal ik meer voor FSC-hout?

Omdat duurzaam bosbeheer arbeidsintensiever is, kost dit meer tijd en dus meer geld. Het is eenvoudiger om direct een groot stuk bos of regenwoud te kappen dan een beperkt aantal bomen per hectare. Ook het nauwkeurig bijhouden van de administratie kost extra tijd. Duurzaamheid kost geld. Dat ziet u ook bij duurzame, biologische landbouw en duurzame kleding. Duurzaamheid is een investering voor de natuur van de toekomst en het is een investering in de werkomstandigheden van nu. Het is goed om uw klanten bewust te maken van de extra kosten die zijn gemoeid met FSC-hout, maar anderzijds ook van de voordelen voor de leefomgeving van mens en dier.

Een stukje achtergrond

De Forest Stewardship Council is in 1994 opgericht. Het is een non-profit organisatie opgericht door verschillende milieuorganisaties. Vandaag de dag wordt FSC ondersteund door het internationaal bedrijfsleven, overheden en maatschappelijke- en milieuorganisaties. De FSC-standaard wordt wereldwijd gezien als een garantie voor verantwoord bosbeheer. Een FSC-keurmerk is beschermd en mag dus nooit zomaar gebruikt worden.

Ook Combifit is FSC-gecertificeerd.Onze code is NC-COC-029615-FJ. Daarnaast verkopen we producten met een FSC-keurmerk. Heeft u interesse in deze producten, neemt u dan contact met ons op. U kunt ons op werkdagen bereiken van 07.30 – 17.00 uur via 0418 – 638980 of via info@combifit.nl. Het is echter belangrijk om te weten dat uw bedrijf ook FSC-gecertificeerd dient te zijn om gebruik te kunnen maken van producten met een FSC-keurmerk. Anders is het keurmerk niet geldig.