Combifit Klantbeoordelingen met ekomi.nl

Bostik Ardaflex Turbo 25 kg

Combifit Klantbeoordelingen met ekomi.nl

Bostik Ardaflex Turbo is een snel uithardende mortel geschikt voor het plaatsen van klein- en grootformaat keramische tegels. In situaties waar men snel en zo effeciënt mogelijk moet werken is ArdaFlex Turbo dé oplossing. 

€ 33,35
Incl. BTW: € 40,35

Vandaag voor 12:00 besteld, volgende werkdag geleverd

 • Supersnelle levering
 • Gratis bezorgd vanaf € 100
 • Altijd professioneel advies
Productnummer:  230000000115

Voordelen

 • Hoog standvermogen
 • Ook voor dubbel hardgebakken tegels, onder water
 • Voor vloerverwarming
 • C2FT S1

Toepassing

Ardaflex Turbo is binnen, buiten en onder water toepasbaar. Geschikt voor het lijmen van keramische bekledingen, b.v. grèstegels, ook porcellanato grès, splijttegels, fijn keramische tegels, klinkers en mozaïek, niet verkleuringsgevoelig natuursteen en vochtgevoelige natuursteen. Verder kunnen andere materialen, zoals b.v. isolatieplaten en gipskartonplaten met Ardaflex Turbo worden gelijmd.

Verwerking

Ondergrond: De ondergrond moet voor het lijmen van keramische bekledingen geschikt zijn en dient volgens DIN 18352 te worden getest. Er moet vooral moet op worden gelet dat de ondergrond vrij van bekistingsolie of uitbloeiingen en scheur- en spanningsvrij is. De oppervlakte mag niet bevroren of te vochtig zijn.
Mengen: Ardaflex Turbo wordt met ca. 6 l water op 25 kg poeder in een schone kuip klontvrij gemengd. Voor het mengen van de lijmmortel wordt een mengmachine geadviseerd. Na een rijptijd van ca. 3 minuten wordt de mortel nogmaals kort doorgeroerd en is daarna direct verwerkbaar. De aangemaakte lijm direct verwerken. De verwerkingstijd bij +20°C bedraagt 20-30 minuten.
Aanbrengen van de lijm: Ardaflex Turbo wordt van te voren met de gladde zijde van een tandspaan in een dunne laag op de ondergrond aangebracht. Aansluitend wordt in de verse contactlaag nieuwe mortel aangebracht en met een voor het tegelformaat geschikte tandspaan afgekamd. Er mag slechts zoveel ondergrond met mortel worden vóórgelijmd, dat de te verlijmen producten nog in het verse lijmbed kunnen worden geschoven

Productnummer: 230000000115
Merk: Bostik

Download alle documenten behorende bij dit product

.PDF ardaflex_turbo_nl

Ardaflex Turbo

Ardaflex Turbo is na toevoeging van water een makkelijk verwerkbare, snel uithardende lijmmortel met een hoog aandeel van hechtingsverbeterende kunstharstoevoegingen. De afgebonden mortel is watervast en vorstbestendig. Ardaflex Turbo voldoet aan de eisen C2 FT - S1 volgens DIN EN 12004 / 12002 en aan de richtlijnen flexmortels. Tevens voldoet deze aan de ECInorm.

Eigenschappen

 • Voor keramische tegels en plavuizen
 • Ook voor porcellanato grès
 • Voor binnen en buiten
 • Na 3 uur begaan- en voegbaar

Opslag en Stabiliteit

Koel en droog. Minimaal 6 maanden houdbaar.

Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.
Privacy *

Eerder bezochte producten

Bostik Ardaflex Turbo 25 kg

Bostik Ardaflex Turbo is een snel uithardende mortel geschikt voor het plaatsen van klein- en grootformaat keramische tegels. In situaties waar men snel en zo effeciënt mogelijk moet werken is ArdaFlex Turbo dé oplossing. 

€ 33,35